Henkilöstövuokraus

Vuokratyövoiman käyttö kasvaa Suomessa ja maailmalla kohisten, eikä ihme. Sekä työntekijät että työnantajat ovat oivaltaneet sen edut ja usein vuokratyösuhteessa kohtaavat kummankin intressit. Alla  viisi yleisintä syytä ottaa henkilöstövuokraus osaksi yrityksen henkilöstöhallintaa:

1. Kysyntävaihtelut ja ruuhkahuiput

Sesongeista ja yllättävistä projektitöistä kannattaa ja pitää ottaa kaikki irti. Tartu kysyntävaihteluiden tarjoamaan mahdollisuuteen vuokraamalla henkilöstöä yrityksesi tarpeiden ja tilanteen mukaan. Tuloksena yrityksesi toimii joustavasti ja ketterästi, liiketoimintasi kasvaa, asiakkaitasi ehditään palvella ruuhka-aikanakin ja henkilöstöhallintaan kuluu vain vähän aikaa.

2. Rekrytoinnin riskit

Rekrytointiin kulminoituu liiketoiminnallinen ja taloudellinen riski sekä henkilöriski. Vuokraamalla henkilöstöä, ostat itsellesi aikaa nähdä kuinka vakaalla pohjalla yrityksen kasvu on ja samalla voit arvioida henkilön soveltuvuutta tehtävään. Moni vuokratyösuhde päättyy vakituiseen työsuhteeseen.

3. Kustannusten hallinta

Kun vuokraat henkilöstöä, kaikki kustannukset ovat tiedossa etukäteen. Maksat vain tehdystä työstä ja rekrytoinnin lisäksi Agentor vastaa kaikista työnantajavelvollisuuksista työsuhteen aikana. Tämä budjetti pitää.

4. Osaaminen

Agentorin tehtävään kuuluu varmistaa, että meiltä vuokratun henkilöstön ammattiosaaminen ja asenne ovat kunnossa. Oikean osaamisen löytäminen alasta riippumatta on meidän työmme ja intohimomme.

5. Paikkaajat & jokeripelaajat

Avainpelaajienkin on pidettävä vuosilomansa, joku joutuu joskus sairaslomalle ja aina välillä iloiset perheuutiset yllättävät. Vuokratyöntekijä voi silloin olla paras ratkaisu paikata puuttuva palanen ja pitää joukkue pelikykyisenä. Määräaikaiseen työsuhteeseen verrattuna vuokratyöntekijä on työnantajalle vähätöisempi ratkaisu kuin määräaikainen työsuhde.