USEIN KYSYTTYÄ

Alla löydät vastauksia tavallisimpiin rekrytointiprosessia tai työnhakua koskeviin kysymyksiin. Voit myös soittaa suoraan Agentorille puh. 020 7310 100.

1. Kannattaako hakea jos en täytä kaikkia ilmoituksessa esitettyjä kriteerejä?

Yleensä osaamiseen liittyvät kriteerit tulisi ainakin pääosiltaan täyttää, mutta esimerkiksi koulutuksen tai kielitaidon suhteen kriteereissä on enemmän joustoa. Hakeminen kannattaa aina.

2. Kannattaako aina soittaa hakemuksen perään?

Ilmoitushakujen  rekrytointiprosessi etenee aina CV:n ja hakemusten käsittelyllä ja pyydämme jatkohaastatteluun näiden perusteella tehtävään soveltuvimmat. Soittaminen kannattaa erityisesti silloin kun sinulla on jotain kysyttävää avoimesta tehtävästä tai hakuprosessista, tai kun haluat kertoa itsestäsi ja osaamisestasi jotain mikä ei ilmene hakemuksestasi tai ansioluettelostasi.

3. Miksi kaikissa työpaikkailmoituksissa ei mainita yrityksen nimeä johon työntekijää haetaan

Useimmiten syynä on se, että asiakasyritys ei halua julkista hakua tai haluaa varmistaa, että kaikki avoimeen tehtävään liittyvät  kontaktit ohjautuvat kokonaisuudessaan rekrytointiyritykselle.

4. Miksi avoin työpaikka on vuokratyöpaikka? Miksei työntekijää rekrytoida suoraan yritykseen?

Vuokratyövoimaa käytetään pääasiallisesti tasaamaan ruuhkahuippuja tai loma-aikojen resurssipulaa. Usein myös projektiluontoisissa töissä vuokratyösopimus on määräaikaista työsopimusta joustavampi ja työnantajayritykselle helpompi vaihtoehto. Lue lisää vuokratyöstä täältä (LINKKI).

5 .Mitä etuja vuokratyöstä voi olla työntekijälle?

Ensinnäkin työllistymismahdollisuudet lisääntyvät, sillä vuokratyövoiman käyttö alentaa yritysten rekrytointikynnystä. Parhaimmassa tapauksessa vuokratyösopimus muuttuu aikanaan vakinaiseksi työsopimukseksi. Vuokratyö mahdollistaa kausiluontoisen työskentelyn ja antaa sinulle mahdollisuuden kerätä kokemuksia usealta eri alalta.

6. Miksi headhunter ottaa minuun yhteyttä?

Headhunter on kuullut sinusta verkostoiltaan tai julkinen profiilisi vastaa avoimena olevan tehtävän vaatimuksia. Headhunter haluaa selvittää oletko kiinnostunut uusista uramahdollisuuksista ja saada lisää tietoa osaamisestasi ja soveltuvuudestasi avoimeen tehtävään. Muista, että headhunter kontaktoi saman tehtävän osalta useita kandidaatteja, joten jos olet kiinnostunut tehtävästä, voit päästä rekrytointiprosessissa  suoraan ohituskaistalle eli syventävään haastatteluun.

7. Kannattako headhunterille antaa aikaansa. vaikka kyseinen työ ei juuri kiinnostaisi?

Vaikka et olisi  juuri nyt kiinnostunut avoimena olevasta tehtävästä kannattaa sinun kuitenkin jättää tarkemmat tietosi headhunterille. Tällöin sinut muistetaan paremmin kun uusia omaan osaamiseesi osuvia tehtäviä avautuu.